Antena 3 CNN Externe Israelul a cumpărat în secret bombe antibuncăr de la SUA

Israelul a cumpărat în secret bombe antibuncăr de la SUA

Israelul a cumpărat în secret bombe antibuncăr de la SUA
Sursa foto: Foto: rebelnews.org
23 Sep 2011   •   21:55

Statele Unite au autorizat vânzarea a 55 de bombe antibuncăr puternice către Israel, a anunţat vineri revista Newsweek, citată de AFP.
   
Israelul a cerut încă din 2005 să i se furnizeze aceste bombe GBU-28 cu capacitate mare de penetrare, capabile să distrugă un buncăr subteran. Dar Pentagonul a blocat atunci proiectul, temându-se că Israelul va transfera tehnologia Chinei, afirmă Newsweek.
   
Preşedintele George W. Bush l-a informat în cele din urmă pe premierul israelian Ehud Olmert că bombele vor fi livrate în 2009-2010, potrivit Newsweek, care citează oficiali americani şi israelieni sub acoperirea anonimatului.
   
Vânzările de arme în străinătate fac obiectul unei notificări publice în Congres, care are autoritatea de a le bloca.
   
Dacă pe site-ul de Internet al Agenţiei pentru cooperare în domeniul apărării şi securităţii (DSCA), care se ocupă de vânzarea de armament american, nu apare nicio urmă privind vânzarea celor 55 de bombe, o autorizaţie de vânzare a acestor bombe a fost comunicată de DSCA la 3 august 2007.
   
"Nu vom face comentarii", a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, care a declarat că Statele Unite rămân angajate în a ajuta Israelul să îşi menţină superioritatea militară în regiune.
   

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close