Antena 3 CNN Externe Israelul a testat cu succes un sistem de apărare anti-rachetă

Israelul a testat cu succes un sistem de apărare anti-rachetă

Israelul a testat cu succes un sistem de apărare anti-rachetă
Sursa foto: aparare antiracheta
16 Iul 2009   •   17:12

Israel a încheiat cu succes o serie de teste ale sistemului de apărare anti-rachetă Domul de Fier, menit a apăra statul de atacuri cu rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat Ministerul israelian al Apărării.

Câteva rachete au fost interceptate cu succes în timpul testului în ultimele zile, scrie agenţia Ynet citând surse oficiale.
Sistemul, dezvoltat de compania de stat Rafael, constă într-un radar, un sistem de control, un lansator şi un interceptor.
Rachetele sunt de multă vreme o ameninţare majoră la adresa securităţii statului evreu, partea nordică fiind sensibilă la atacurile din Liban, iar partea sudică frecvent atacată din Fâşia Gaza.

Domul de Fier era aşteptat să devină operaţional în 2010.

?Un sistem de apărare pe mai multe nivele este un scop strategic pentru Israel şi va oferi un strat de protecţie împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune?, a anunţat ministrul Apărării Ehud Barak.
Un oficial de top anunţa în mai că Israel va avea sisteme de apărare anti-rachetă pe trei nivele.

Domul de Fier va fi operaţional şi desfăşurat la graniţă în 2010. Un al doilea sistem, Praştia lui David, menit a intercepta rachete cu rază medie va fi operaţional în patru ani.
La scurt timp va apărea şi Săgeată3, o versiune avansată a actualului sistem destinat rachetelor cu rază lungă de acţiune.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: armata israeliana ehud barak
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close