Antena 3 CNN Externe Israelul, acuzat de "ACTE CRIMINALE". SUA şi ONU critică extrem de dur statul evreu după bombardamentele din Gaza

Israelul, acuzat de "ACTE CRIMINALE". SUA şi ONU critică extrem de dur statul evreu după bombardamentele din Gaza

Israelul, acuzat de "ACTE CRIMINALE". SUA şi ONU critică extrem de dur statul evreu după bombardamentele din Gaza
de O.P.    |    04 Aug 2014   •   06:24

Israelul este puternic criticat pe plan internaţional după un nou atac asupra unei şcoli administrate de ONU în Fâşia Gaza. Armata israeliană a deschis o anchetă asupra incidentului. Statul evreu va înceta, astăzi, ostilităţile timp de şapte ore, din motive umanitare, dar nu pe întregul teritoriu al Fâşiei Gaza.

Atacurile israeliene au făcut, ieri, cel puţin 30 de victime în Fâşia Gaza. 10 oameni şi-au pierdut viaţa când o rachetă lansată din avion a lovit o şcoală administrată de ONU, unde erau refugiaţi mii de civili.

Acesta este al doilea atac israelian, în doar câteva zile, care face victime într-o şcoală a ONU din Gaza. Statele Unite se declară "consternate" de bombardament iar ONU îl califică drept "un act criminal" şi "o încălcare grosolană a dreptului umanitar internaţional".

Armata israeliană recunoaşte că a efectuat un atac în apropierea şcolii şi promite o anchetă amănunţită asupra incidentului. Statul evreu a fost, la rândul său, ieri, ţinta rachetelor lansate de mişcarea Hamas. Sirenele alarmei antiaeriene au răsunat chiar şi la Tel Aviv. Deşi armata susţine că a distrus tunelurile prin care teroriştii se puteau infiltra din Gaza în Israel, în zona de frontieră continuă să domnească teama.

Noi unităţi terestre israeliene au fost retrase din Gaza, deşi, oficial, armata vorbeşte doar de "redesfăşurarea şi regruparea" trupelor. Israelul a decretat, pentru astăzi, un nou armistiţiu umanitar de şapte ore, dar NU şi în sudul Fâşiei Gaza, unde luptele continuă. Hamas nu a anunţat încă dacă va respecta încetarea focului.


×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close