Antena 3 CNN Externe Israelul anunță primul său caz confirmat de variola maimuței

Israelul anunță primul său caz confirmat de variola maimuței

Israelul a raportat sâmbătă primul său caz confirmat de variola maimuței. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani.

Israelul anunță primul său caz confirmat de variola maimuței
Sursa foto: Twitter / ABC News
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2022   •   21:52

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a întors dintr-o călătorie în Europa de Vest, potrivit Centrului Medical Sourasky din Tel Aviv - Ichilov, unde se află bărbatul în carantină și în stare bună.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că ar putea fi achiziționate câteva sute de vaccinuri, în principal pentru personalul medical care tratează potențialii pacienți, pentru a preveni alte infecții.

„Nu este o pandemie, nu seamănă deloc cu coronavirusul", a declarat el pentru N12 News, conform Reuters, citată de Mediafax. 

El nu a dat detalii despre vaccin, dar vaccinul antivariolic poate proteja și împotriva variolei maimuțelor.

Variola maimuțelor este o boală infecțioasă de obicei ușoară și este endemică în unele părți din Africa de Vest și Centrală.

Se răspândește prin contact apropiat, ceea ce înseamnă că poate fi relativ ușor de stăpânit prin măsuri precum autoizolarea și igiena, odată ce este identificat un nou caz.

Potrivit oamenilor de știință, recenta epidemie apărută în alte peste 10 țări în care nu este endemică este foarte neobișnuită. Au fost raportate peste 100 de cazuri confirmate sau suspecte, cele mai multe dintre ele în Europa.

×
Subiecte în articol: Israel Variola maimuței
Parteneri
Horoscop 3 octombrie 2023. Scorpionii trăiesc emoții intense
x close