Antena 3 CNN Externe Israelul este un "stat terorist". Vezi ce reprezentant al unei ţări ONU afirmă acest lucru

Israelul este un "stat terorist". Vezi ce reprezentant al unei ţări ONU afirmă acest lucru

Israelul este un "stat terorist". Vezi ce reprezentant al unei ţări ONU afirmă acest lucru
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    19 Noi 2012   •   17:09

Israelul este "un stat terorist" şi Organizaţia Naţiunilor Unite are o atitudine incorectă faţă de musulmani, consideră premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, care cere o "acţiune sinceră" a Consiliului de Securitate al ONU pentru a se pune capăt raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, informează Agerpres.

"Aceia care asociază islamul cu terorismul închid ochii în faţa uciderii în masă a musulmanilor, îşi întorc capetele de la masacrarea copiilor în Gaza", a declarat şeful guvernului turc, cu prilejul unei conferinţe a Consiliului Islamic Eurasiatic, desfăşurată la Istanbul.

"Din acest motiv, eu spun că Israelul este un stat terorist, iar acţiunile sale sunt acţiuni teroriste", a afirmat Erdogan.

Premierul turc a criticat şi luna trecută ONU, cerând o reformă a Consiliul de Securitate pentru a se pune capăt blocajelor din criza siriană.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu urmează să se deplaseze marţi în Fâşia Gaza împreună cu un grup de omologi din ţări ale Ligii Arabe.

Relaţiile dintre Turcia şi Israel, foşti aliaţi apropiaţi, s-au tensionat după ce, în mai 2010, un comando israelian a ucis nouă cetăţeni turci care încercau să spargă blocada asupra Gazei, la bordul unui feribot cu ajutoare umanitare.

Ankara l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi a îngheţat cooperarea militară cu statul evreu după ce un raport al ONU asupra incidentului a exonerat în mare măsură Israelul. Justiţia turcă a început în această lună judecarea în contumacie a patru foşti comandanţi militari israelieni în legătură cu operaţiunea de comando din 2010.

×
Subiecte în articol: Israel Recep Tayyip Erdogan premier turcia
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close