Antena 3 CNN Externe Israelul încetează focul, dacă şi palestinienii vor face la fel

Israelul încetează focul, dacă şi palestinienii vor face la fel

Israelul încetează focul, dacă şi palestinienii vor face la fel
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
10 Apr 2011   •   20:20

Israelul va "opri tirurile" împotriva grupărilor palestiniene din Fâşia Gaza, dacă şi acestea vor înceta focul, a declarat, duminică, ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, transmite AFP.

Aceasta este pentru prima dată când un lider israelian ia în calcul o încetare a focului, de la declanşarea confruntării sângeroase cu palestinienii.

Potrivit demnitarului, Hamas a suferit "lovituri grave" şi a avertizat că armata ar putea lansa o operaţiune terestră de mare anvergură contra Fâşiei Gaza, numai în situaţia în care va fi nevoie. "Nu există o soluţie globală, care să aducă liniştea absolută", a subliniat ministrul israelian.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, armata israeliană nu a mai întreprins nici un atac, iar palestinienii şi-au suspendat tirurile. Totuşi, duminică dimineaţă, palestinienii au lansat trei obuze de mortier în direcţia Israelului, fără ca cineva să fie rănit.

Până acum, 18 palestinieni au fost ucişi şi aproape 70 răniţi, de la începutul acestui nou val de violenţe, declanşat joi. Atunci, o rachetă antitanc a fost lansată împotriva unui autobuz şcolar, în care a fost grav rănit un adolescent israelian.

×
Subiecte în articol: Israel foc palestinieni ehud barak Hamas
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close