Antena 3 CNN Externe Israelul leagă atentatele din India de Al Qaida şi cere acţiuni militare împotriva terorismului

Israelul leagă atentatele din India de Al Qaida şi cere acţiuni militare împotriva terorismului

Israelul leagă atentatele din India de Al Qaida şi cere acţiuni militare împotriva terorismului
05 Dec 2008   •   13:21

Ambasadorul israelian în India menţionează posibilitatea ca organizaţia bănuită de autorităţile indiene de comiterea atacurilor din Bombay, Lashkar-e-Taiba, să aibă legături cu reţeaua Al Qaida, relatează The Independent în ediţia electronică, citat de Mediafax.
Potrivit lui Mark Sofer, gruparea Lashkar-e-Taiba "nu a luat niciodată o poziţie faţă de politica din Orientul Mijlociu". "Face parte această organizaţie mică dintr-o reţea islamistă mai mare precum Al Qaida? Mă tem că răspunsul este da", a spus ambasadorul.
Un centru evreiesc ultraortodox a fost una dintre ţintele atacurilor care au avut loc în oraşul Bombay săptămâna trecută. Dacă atacatorii făceau parte dintr-o reţea la nivel mondial, replica ar trebui să fie de natura "unei acţiuni internaţionale unite împotriva terorismului fundamentalist", a precizat Sofer.
Ambasadorul a refuzat să comenteze despre eventuale atacuri ale Indiei împotriva taberelor de militanţi din Pakistan şi a precizat că guvernul indian ?a optat să intensifice presiunile diplomatice asupra celui pakistanez pentru a coopera în investigarea acestor atacuri?. Aşa cum se ştie, Israelul nu are relaţii diplomatice cu Pakistanul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India atentate al Qaida pakistan terorism
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close