Antena 3 CNN Externe Israelul nu exclude nicio opţiune de confruntare cu ameninţarea iraniană

Israelul nu exclude nicio opţiune de confruntare cu ameninţarea iraniană

Israelul nu exclude nicio opţiune de confruntare cu ameninţarea iraniană
Sursa foto: ehud barak
05 Iun 2009   •   07:15

Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak s-a întâlnit la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, căruia i-a reafirmat angajamentul Israelului de a acţiona împreună cu SUA în vederea promovării păcii regionale şi a procesului de pace cu palestinienii, confruntându-se totodată cu ameninţările regionale.

După întrevederea cu vicepreşedintele american, Ehud Barak urmează să se întâlnească cu ministrul apărării al SUA, Robert Gates.

În cursul întrevederilor lui Ehud Barak cu reprezentanţii administraţiei SUA şi ai Congresului nu s-a ajuns la un consens cu privire la construcţiile din coloniile evreieşti din Cisiordania. Barak le-a cerut oficialilor americani să-şi tempereze declaraţiile antiisraeliene în legătură cu acest aspect, iar reprezentanţii administraţiei Obama au cerut Israelului să adopte o poziţie asemănătoare.

Ehud Barak a respins cu desăvârşire cererea ca Israelul să îngheţe total construcţiile din colonii, calificând-o drept 'ilogică', dar şi-a exprimat convingerea că va fi găsită o soluţie în această privinţă.

În prealabil, ministrul apărării a declarat că Israelul nu exclude nicio opţiune de confruntare cu ameninţarea nucleară a Iranului, precizând totodată că a adoptat această poziţie în pofida declaraţiei făcute la Moscova de ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, în sensul că Israelul nu intenţionează să atace Iranul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close