Antena 3 CNN Externe Israelul, o "tumoare canceroasă". "Moarte Israelului şi Americii!". Declaraţiile şocante la vârful statului iranian

Israelul, o "tumoare canceroasă". "Moarte Israelului şi Americii!". Declaraţiile şocante la vârful statului iranian

Israelul, o "tumoare canceroasă". "Moarte Israelului şi Americii!". Declaraţiile şocante la vârful statului iranian
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2012   •   21:24

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, vineri, că "tumoarea canceroasă care este Israelul" va dispărea, conform unui discurs rostit cu ocazia Zilei Ierusalimului, declaraţiile fiind condamnate cu vehemenţă de Statele Unite şi Franţa, informează AFP.

"Regimul sionist este o tumoare canceroasă. (...) Ţările din regiune vor pune capăt, în curând, prezenţei uzurpatorilor sionişti pe teritoriul Palestinei", a declarat Ahmadinejad.

"Occidentalii spun că vor un nou Orient Mijlociu; şi noi vrem un nou Orient Mijlociu, unul în care să nu mai existe urme de sionişti", a continuat Ahmadinejad.
   
"Sioniştii trebuie să plece şi dominaţia americană asupra lumii se va încheia", a încheiat preşedintele iranian, în timp ce mulţimea scanda "moarte Israelului!" şi "moarte Americii!".
   
Casa Albă a catalogat declaraţiile lui Ahmadinejad drept "şocante şi odioase", condamnându-le cu vehemenţă. La rândul său, Franţa a subliniat că afirmaţiile liderului iranian sunt "calomnioase" şi "total inacceptabile".
   


×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close