Antena 3 CNN Externe Israelul nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni

Israelul nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni

Israelul nu a mai înregistrat niciun deces de COVID-19, pentru prima dată în ultimele 10 luni.

Israelul nu a mai raportat niciun deces de COVID, pentru prima dată în 10 luni
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   13:31

Campania de vaccinare desfășurată în Israel a fost una rapidă. Ultima dată când s-a întâmplat ca țara să nu mai înregistreze niciun deces de COVID-19 a fost în 2020, mai exact în luna iunie, când măsurile de carantinare au oprit primul val al pandemiei.

În ianuarie, Țara Sfântă a înregistrat un nou val de infectări cu SARS-CoV-2, iar la acel moment erau raportate 8.000 de cazuri pe zi, iar ulterior s-a ajuns la o medie de 140 de cazuri zilnice, informează BBC.

În acest timp, Israelul a demarat o campanie de vaccinare în mare viteză. Până în prezent, 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze din serul anti-COVID, într-o perioadă de doar 4 luni de la debutul campaniei.

Israelul are cea mai mare rată de vaccinare din lume. În cursul zilei de joi, 22 aprilie, a fost atins pragul de cinci milioane de persoane vaccinate. Ministerul Sănătății a anunțat că 53% dintre cetățenii din Israel au primit ambele doze de vaccin.

 Israelul a renunțat la masca de protecție în aer liber

Istraelul a renunțat și la purtarea măștii în spațiile deschise, singura valabilă fiind obligativitatea de a purta mască în spații închise.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a avut un real succes în Israel, iar majoritatea populaţie este imunizată.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”.

Campania masivă de vaccinare care a permis administrarea cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile", a adăugat dr. Eyal Leshem.

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise.

×
Subiecte în articol: Israel vaccinare COVID-19 decese
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close