Antena 3 CNN Externe Israelul recunoaşte! O familie de 11 palestinieni a fost ucisă din GREŞEALĂ

Israelul recunoaşte! O familie de 11 palestinieni a fost ucisă din GREŞEALĂ

Israelul recunoaşte! O familie de 11 palestinieni a fost ucisă din GREŞEALĂ
Sursa foto: Foto: AFP
19 Noi 2012   •   13:42

Forţa Defensivă Israeliană (FDI) a confirmat că o rachetă ce-l viza pe liderul Hamas, a lovit accidental casa unei familii palestiniene, ucigând 11 civili, printre care cinci copii.

"Israelul a ucis 11 oameni nevinovaţi doar în noaptea asta şi mult, mult mai mulţi. Dacă Israel vrea să oprească agresiunea, atunci putem discuta. Dar până atunci, cum putem lua în discuţie vreo înţelegere?", a declarat Salama Maroof, purtătorul de cuvânt al Hamas, pentru The Daily Telegraph.

FDI spune că sursa erorii este fie un laser care a vizat ţinta ori o componentă a rachetei s-a declanşat inoportun. Armata israeliană a declanşat o investigaţie asupra acetui incident.

Racheta israeliană avea în vizor casa lui Yehiya Rabiah, dar se pare că a lovit o casă din vecinătate. Rabiah a supravieţuit atacului, cu toate că mai multe surse susţineau că acesta fusese ucis.

Până acum, 95 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene. Printre victime se numără şi 23 copii.

Numărul de morţi va continua să crească dacă cele două părţi nu se vor aşeza la masa negocierilor. Până acum, israelienii meţin starea beligerantă.

"Armata israeliană este pregătită să extindă operaţiunile. Militarii noştri sunt gata pentru orice activitate ofensivă. Forţele noastre au atacat, până acum, peste 1000 de ţinte teroriste din Fâşia Gaza, iar aceste operaţiuni continuă şi în acest moment", a declarat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, într-o întâlnire săptămânală a Cabinetului de la Tel Aviv.

×
Subiecte în articol: Hamas Fasia Gaza Benjamin Netanyahu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close