Antena 3 CNN Externe Israelul scoate la licitaţie construirea a peste 1.800 de locuinţe

Israelul scoate la licitaţie construirea a peste 1.800 de locuinţe

Israelul scoate la licitaţie construirea a peste 1.800 de locuinţe
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Noi 2013   •   18:28
Israelul a publicat duminică anunţuri de licitaţie pentru construirea a 1.859 de locuinţe în Cisiordania şi Ierusalimul de Est, înaintea unei vizite a secretarului de Stat american John Kerry, potrivit ONG-ului "Pacea, Acum", relatează AFP, conform Mediafax.
ONG-ul, care se opune colonizării israeliene, a precizat că aceste anunţuri vizează 1.031 de unităţi de locuit în Cisiordania ocupată şi alte 828 în Iersusalimul de Est anexat.
"În câteva luni, Ministerul Locuinţelor şi Construcţiilor va alege câştigătorii licitaţiilor, iar antreprenorii selectaţi vor putea să înceapă să construiască", a declarat pentru AFP Hagit Ofran, expertul în această problemă în cadrul organizaţiei "Pacea, Acum".
Acest anunţ a fost făcut înaintea unei noi misiuni a secretarului de Stat american John Kerry în teritoriile palestiniene
Artizanul reluării, la sfârşitul lui iulie, a negocierilor directe între israelieni şi plaestinieni, după trei ani de întrerupere, Kerry a recunos
cut tensiuni recente, în special după ce Israelul a decis să accelereze colonizarea în Ierusalimul de Est şi Cisiordania, în schimbul eliberării a 26 de deţinuţi palestinieni.
Kerry s-a declarat "optimist", duminică, în privinţa procesului de pace israeliano-palestinian, afirmând că speră să aibă loc "progrese în lunile următoare", în pofida pesimismului afişat, în privat, atât de partea palestiniană, cât şi de cea israeliană.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close