Antena 3 CNN Externe Israelul se teme că arsenalul chimic sirian ar putea intra pe mâna teroriştilor

Israelul se teme că arsenalul chimic sirian ar putea intra pe mâna teroriştilor

Israelul se teme că arsenalul chimic sirian ar putea intra pe mâna teroriştilor
11 Iun 2012   •   15:46

Depozitele de arme chimice siriene pot ajunge sub controlul unor grupări teroriste, având în vedere situaţia instabilă din ţară şi confruntările violente dintre forţele guvernamentale şi opozanţii lor.

"Arsenalul chimic sirian este unul deintre cele mai mari din lume. Are rachete capabile să distrugă orice ţintă de pe tot teritoriul Israelului", a declarat generalul Yair Naveh, al doilea în ierarhia militară de la Jerusalim, pentru un post de radio local.

Generalul a precizat că armata israeliană trebuie să rămână vigilentă pentru a preveni o eventuală deturnare a armelor siriene către grupări radicale, cum ar fi Al Qaeda sau Hezbollah-ul din Liban.

Cel puţin 10 mii de persoane au murit în timpul conflictului militar din Siria, în care opozanţii preşedintelui Bashar al-Assad luptă să-l doboare de la putere.

Emisarul internaţional pentru Siria, Kofi Annan, s-a declarat dezamăgit de faptul că planul său de încetare a violenţelor nu a fost implementat. De asemenea, prezenţa unui grup de observatori ONU în regiune, a avut un impact minor pentru a detensiona situaţia.
Annan a atras atenţia asupra escaladării crizei din Siria şi a învinovăţit pe deplin regimul Assad pentru atrocităţile comise în zonă.

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad Kofi Annan
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close