Antena 3 CNN Externe Israelul va continua programul controversat de locuinţe din teritoriile ocupate

Israelul va continua programul controversat de locuinţe din teritoriile ocupate

Israelul va continua programul controversat de locuinţe din teritoriile ocupate
04 Dec 2012   •   13:42

Israelul nu va renunţa la planurile sale de a ridica 3000 de locuinţe în zonele disputate din West Bank şi Ierusalimul de Est, se arată în declaraţia unui oficial de la Tel Aviv.
Intenţia Israelului a fost condamnată de mai multe state aliate administraţiei evreieşti, iar mai mulţi ambasadori israelieni au fost convocaţi să ofere explicaţii mai multor cancelarii europene.

"Israel va continua să-şi susţină interesele vitale, chiar şi în pofida presiunilor internaţionale. Nu va fi nicio schimbare în deciziile care au fost luate deja", spune un oficial din cadrul cabinetului premierului Benjamin Netanyahu, citat de Jerusalem Post.

"Mişcarea unilaterală a palestinienilor de la ONU încalcă flagrant înţelegerile, a căror principal garant a fost comunitatea internaţională. Să nu se aştepte nimeni că Israelul va sta cu braţele încrucişate ca formă de răspuns la paşii întreprinşi de palestinieni", a mai spus oficialul de la Tel Aviv.

Reacţia acidă a guvernului Netanyahu survine după ce Marea Britanie, Franţa, Suedia, Spania şi Danemarca au convocat ambasadorii israelieni pentru a-şi exprima îngrijorarea faţă de intenţiile Israelului şi, totodată, să arate dezaprobarea clară faţă de aceste decizii.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close