Antena 3 CNN Externe Israelul va împiedica accesul vaselor cu ajutoare în Gaza. Vezi imagini din timpul atacului asupra flotilei umanitare (VIDEO)

Israelul va împiedica accesul vaselor cu ajutoare în Gaza. Vezi imagini din timpul atacului asupra flotilei umanitare (VIDEO)

Israelul va împiedica accesul vaselor cu ajutoare în Gaza. Vezi imagini din timpul atacului asupra flotilei umanitare (VIDEO)
01 Iun 2010   •   19:52

Israelul va împiedica orice ambarcaţiune cu ajutoare internaţionale care va încerca să intre în Gaza, potrivit ministrului apărării de la Tel Aviv. Declaraţia a fost făcută la numai o zi după ce un comando israelian a ucis cel puţin 10 persoane din cadrul unui convoi internaţional care încerca să ducă ajutoare umanitare în Gaza. În acest timp, doi combatanţi palestienieni au fost omorâţi după ce au încercat să pătrundă în sudul Israelui.

Armata israeliană a dat publicităţii imaginile din momentul interceptării convoiului propalestinian cu ajutoare umanitare. Autorităţile de la Tel Aviv vor să argumenteze astfel intervenţia în forţă a comandoului.

Imaginile demonstrează că soldaţii israelieni au fost atacaţi de activişti încă din momentul în care au ajuns pe ambarcaţiunea turcă. După ce au fost loviţi în repetate rânduri, mai mulţi militari au fost aruncaţi pur şi simplu de la bord.



Mai mulţi soldaţi israelieni au fost grav răniţi. Unul dintre ei povesteşte groaza prin care a trecut: "Au luat un soldat şi l-au legat de una din antene. Apoi am coborât pe frânghii. Fiecare soldat care ajungea pe vapor era luat la bătaie de trei sau patru persoane. Îl băteau, încercau să îl linşeze".

500 de pasageri care care se aflau la bordul flotilei pentru Fâşia Gaza a militanţilor propalestinieni au fost reţinuţi în Israel. Zeci dintre ei au fost deja expulzaţi, printre care cetăţeni belgieni, greci sau turci. Trei spanioli, capturaţi şi ei în timpul raidului Israelian refuză eliberarea în semn de protest faţă de violenţa atacului.

Între timp în Liban, Turcia sau Australia mii de oameni au protestat faţă de atacul nejustificat şi disproporţionat al Israelului asupra convoiului care transporta peste 10 tone de ajutoare umanitare. Consiliul de Securitate al ONU a cerut anchetă asupra intervenţiei militare israeliene împotriva flotilei propalestiniene care transporta 10 tone de ajutoare umanitare.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Fasia Gaza atac
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close