Antena 3 CNN Externe "Israelul vrea schimbare". Zeci de mii de oameni s-au strâns la Tel Aviv, într-un miting anti-Netanyahu

"Israelul vrea schimbare". Zeci de mii de oameni s-au strâns la Tel Aviv, într-un miting anti-Netanyahu

"Israelul vrea schimbare". Zeci de mii de oameni s-au strâns la Tel Aviv, într-un miting anti-Netanyahu
Sursa foto: Foto: AFP
09 Mar 2015   •   15:18

Zeci de mii de israelieni s-au strâns în piaţa centrală din Tel Aviv sub sloganul "Israelul vrea schimbare" şi au cerut ca premierul ţării, Benjamin Netanyahu, să fie înlocuit la alegerile naţionale din 17 martie.

Manifestaţia din acest week-end, din Piaţa Rabin, este cea mai mare demonstraţie preelectorală organizată până acum, transmite AP.
Promotorii ei sunt membrii unei organizaţii non-profit, care încearcă s modifice radical priorităţile administraţiei centrale şi să le îndrepte spre domeniul sănătăţii, educaţiei şi al costurilor de viaţă destul de ridicate în Israel.
Chiar dacă în mod oficial, demonstraţia nu a fost susţinută de către niciun partid politic, cei mai mulţi dintre participanţi au fost simpatizanţi ai formaţiunilor de orientare centru-stânga.

Principalul orator al mitingului a fost fostul director al Mossad, Meir Dagan, care recent l-a criticat în termeni extremi de duri pe Netanyahu, numindu-l "persoana care a provocat cel mai mare rău strategic Israelului"

×
Subiecte în articol: israel, tel aviv miting demonstratie Mossad
Parteneri
De acum, așa se circulă în sensul giratoriu! Poliția: ”Vechea practică nu mai este valabilă!”
x close