Antena 3 CNN Externe Istanbul. 22 de răniţi după ce un kamikaze şi-a detonat bomba

Istanbul. 22 de răniţi după ce un kamikaze şi-a detonat bomba

Istanbul. 22 de răniţi după ce un kamikaze şi-a detonat bomba
Sursa foto: Foto: Antena 3
31 Oct 2010   •   12:07
UPDATE. Atentatul sinucigaş comis duminică în centrul Istanbulului a provocat rănirea a 22 de persoane, iar primele suspiciuni se îndreaptă către rebelii kurzi, relatează AFP.
 
Comandantul poliţiei din metropola turcă, Huseyin Capkin, a anunţat iniţial 15 răniţi, dintre care şase civili şi nouă poliţişti.
   
Ulterior, el a evocat un nou bilanţ de 22 de răniţi, dintre care zece poliţişti şi 12 civili, precizând că viaţa lor nu este în pericol.



15 oameni au fost răniţi într-o explozie în Istanbul. Deflagraţia s-a produs în piaţa Taksim, situată în centrul oraşului şi una dintre cele mai agomerate din oraş.

Se pare că a fost vizată o patrulă a poliţiei care staţiona în zonă. Dintre cei răniţi 9 sunt poliţişti şi şase civili. Mai multe ambulanţe au sosit la locul exploziei şi i-au transportat pe oameni la spital.

Din primele informaţii se pare că a fost vorba de un kamikaze care şi-a detonat încărcătura.

"Credem că este vorba despre un atentat sinugaş", a precizat comandantul poliţiei din metropola turcă, Huseyin Capkin, citat de AFP.

Oficialul a adăugat că doi dintre răniţi sunt în stare gravă, fără a menţiona dacă aceştia sunt poliţişti sau civili.

Rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum şi grupări de extremă-stânga au comis în trecut atentate cu bombă la Istanbul, un oraş cu peste 12 milioane de locuitori.



×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close