Antena 3 CNN Externe Isterie în Belgia, din cauza unei autoutilitare cu numere de România

Isterie în Belgia, din cauza unei autoutilitare cu numere de România

Isterie în Belgia, din cauza unei autoutilitare cu numere de România
12 Ian 2011   •   22:14

O adevărată isterie s-a iscat marţi, în Belgia, în jurul unei autoutilitare din România. Maşina a fost găsită abandonată în apropierea aeroportului Charleroi, iar belgienii au tras imediat concluzia că în interior se află o bombă. Au avut nevoie de ore bune ca să descopere că vehiculul nu reprezintă vreun pericol. În timp ce poliţiştii se dădeau de ceasul morţii, şoferul român dormea dus, obosit după ce s-a chinuit, fără succes, să-şi repare maşina stricată.

O camionetă albă, înmatriculată în România, singură, abandonată pe autostradă. Aceasta este maşina care le-a dat fiori reci belgienilor. Zăcea într-o parcare din apropierea aglomeratului aeroport Charleroi, tranzitat anual de peste cinci milioane de oameni. Belgienii s-au temut de un atac terorist.

“Autovehiculul este foarte greu, sunt nişte obiecte în spatele maşinii care ar putea fi explozive. În acest moment nu (n.r. am oprit circulaţia). Când echipa de geniştii se va afla la faţa locului, se va stabili un permietru de securitate şi vom putea lua măsurile care se impun”, a declarat Julien de Meeus inspector-şef la vamă.

 


Imediat, s-a dat alarma în toată ţara. Specialişti ai armatei şi poliţiei federale au venit şi, cu feţele crispate, au cercetat vehiculul. La doi paşi, reporterii belgieni transmiteau chiar din faţa dubei româneşti, numită deja "maşină-capcană".

Echipajul de genişti al armatei a venit în jurul orei 19:45, a mers prudent spre camionetă şi apoi s-a auzit un zgomot slab de detonare, ca o petardă mai mare care ar fi explodat lângă camionetă.

Ca într-o scenă din Stan şi Bran, în tot acest timp, şoferul român dormea adânc, într-un motel la 20 de kilometri distanţă. Tânărul de 24 de ani, din Gorj, adusese cu maşina din România, opt pasageri, care muncesc în Belgia. Chiar lângă aeroportul Charleroi vehiculul n-a mai vrut să meargă.

“I s-a stricat circuitul de apă, i s-a urcat temperatura. S-a dus la un service, a luat o pompă, a vrut să o schimbe el acolo, pe loc, în parcare, dar nu a putut, pentru că nu a luat scule”, povesteşte Marin, cumnatul şoferului.

Ajunşi pietoni, tânărul şi pasagerii au ales să înnopteze la motel. Până s-au trezit, poliţiştii belgieni s-au lămurit că maşina românului nu e periculoasă. Totuşi, l-au chemat la secţie pe şofer, să dea declaraţii.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close