Antena 3 CNN Externe Istoricul David Irving susţine că Hitler l-a desemnat să devină biograful lui

Istoricul David Irving susţine că Hitler l-a desemnat să devină biograful lui

Istoricul David Irving susţine că Hitler l-a desemnat să devină biograful lui
Sursa foto: David Irving
18 Ian 2009   •   21:40

David Irving, istoricul britanic care a făcut închisoare pentru că a negat existenţa Holocaustului, pretinde că a fost numit de Hitler să fie biograful lui. Potrivit The Telegraph, Irving a declarat că Hitler ar fi prezis că o persoană din Anglia va scrie o biografie obiectivă a faptelor sale.
Irving susţine că a luat legătura cu un fost medic nazist care l-ar fi auzit pe Hitler când a declarat că biografia lui va fi scrisă de "un englez din generaţia viitoare".
Afirmaţia lui Irving se bazează pe întâlnirea din 1970 cu Erwin Giesing, medicul care l-a tratat pe Hitler după atentatul cu bombă comis asupra lui în 1944. Doctorul i-ar fi dat un manuscris de 400 de pagini cu memoriile sale despre anii petrecuţi în serviciul lui Hitler.
Potrivit memoriilor lui Gieser, Hitler i-ar fi spus, în timpul unei conversaţii: "Într-o bună zi, un englez va scrie şi biografia mea. Dar nu va fi un englez din generaţia actuală. Ei nu pot fi obiectivi. Va fi un englez din generaţia viitoare şi va fi unul care va fi foarte familiarizat cu toate arhivele germane".
David Irving a stat într-o închisoare din Austria mai mult de un an, după ce a spus că nu au existat camere de gazare în regimul nazist. În timpul procesului, Irving a declarat, într-o germană fluentă, că în 1989 a negat faptul că regimul nazist din Germania a ucis milioane de evrei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hitler
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close