Antena 3 CNN Externe Italia: 84 de imigranţi au fost salvaţi pe mare, alţi 220 au sosit în Sicilia

Italia: 84 de imigranţi au fost salvaţi pe mare, alţi 220 au sosit în Sicilia

Italia: 84 de imigranţi au fost salvaţi pe mare, alţi 220 au sosit în Sicilia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
23 Apr 2015   •   21:08

Optzeci şi patru de imigranţi, a căror barcă pneumatică era pe cale de scufundare, au fost salvaţi la timp, joi, în largul ţărmurilor libiene, în timp ce alți 220 au debarcat în Catania (Sicilia), fiind ultimii sosiţi dintr-un flux continuu de clandestini pe Marea Mediterană către Europa, informează AFP.

Chemată în ajutor în cursul dimineții prin intermediul unui telefon prin satelit, paza de coastă italiană a trimis nava sa Fiorillo la 64 km de Libia. Nava italiană a ajuns la timp pentru a le salva pe cele 84 de persoane, toţi bărbați din Africa Subsahariană, înainte ca barca lor să se scufunde.

De dimineață, nava de patrulare Denaro, a poliției vamale şi financiare, a acostat în Catania cu 220 de imigranți, inclusiv șase femei, salvați la circa 40 km în largul țărmurilor libiene. Ei erau în două bărci pneumatice în derivă, lungi de 14 metri fiecare, înghesuiţi în mijlocul unor bidoane cu benzină.

Ministerul italian de Interne a estimat la circa 5.000 numărul imigranților ce vor sosi în medie pe săptămână până în septembrie pe țărmurile italiene, potrivit unui raport publicat de media. Dacă se va confirma, ar însemna că aproximativ 200.000 de imigranți vor sosi în 2015 în Italia, confruntată deja cu un record de 170.000 în 2014.

Prefectul pe probleme de imigraţie al ministerului, Mario Morcone, citat de cotidianul Il Messaggero, a afirmat că Italia are în prezent sarcina de a caza 81.000 de imigranţi, dintre care 13.000 de minori fără însoțitor, distribuindu-i în regiuni.

 

×
Subiecte în articol: imigranti Sicilia marea mediterana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close