Antena 3 CNN Externe Italia a expulzat un jihadist care a amenințat că va otrăvi rețeaua de apă a Romei

Italia a expulzat un jihadist care a amenințat că va otrăvi rețeaua de apă a Romei

Italia a expulzat un jihadist care a amenințat că va otrăvi rețeaua de apă a Romei
Sursa foto: Foto: Twitter
28 Aug 2017   •   20:29

Un bărbat de origine marocană, în vârstă de 37 de ani, deținut într-o închisoare italiană, a fost repatriat forțat după ce a fost surprins exprimându-și sprijinul față de cauza islamistă și discutând despre acțiuni teroriste.

Potrivit unui comunicat difuzat luni de către Ministerul italian de Interne, bărbatul a salutat atacul din 2015 de la Muzeul Bardo din Tunisia, soldat cu peste 20 de morți, considerându-l ”un răspuns legitim” la loviturile aeriene occidentale împotriva unor țări musulmane.

El a susținut, de asemenea, ”că nu va avea nici o dificultate să intre în Statul Vatican să comită acte violente sau să otrăvească rețeaua de apă a Romei”, și s-a asociat cu un deținut tunisian pentru a răspândi propaganda grupării Statul Islamic în rândul deținuților.

Poliția din Roma a indicat faptul că marocanul se numește Noureddine Laaraj și că împreună cu colegul său tunisian l-au bătut pe un alt deținut, cu scaune și mături, deoarece acesta s-a plâns de zgomotul făcut de musulmanii care se roagă.

Laaraj a fost trimis la închisoare pentru infracțiuni legate de droguri, potrivit poliției.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: jihadist amenintare roma expulzare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close