Antena 3 CNN Externe Italia alocă încă 17 miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei

Italia alocă încă 17 miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei

Guvernul italian a aprobat un nou ajutor pentru populaţie: scoate de la buget 17 miliarde de euro, pentru a ajuta firmele şi persoanele cu venituri reduse să facă faţă inflaţiei. 

Italia alocă încă 17 miliarde de euro pentru sprijinirea populaţiei
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Maurizio Brambatti Bt
de Naty Badea    |    05 Aug 2022   •   15:06

În plus, eliminarea accizelor la carburanţi a fost prelungită până pe 20 septembrie. 

Măsurile pentru susținerea populației au fost anunţate de premierul Italiei, Mario Draghi, joi seara.

Anul trecut Italia a avut o creștere de 6%, iar anul acesta până în acest moment, o creștere de 3,4%, în timp ce în ultimii 20 de ani Italia nu a avut niciodată o creștere mai mare de 2%.

Şi Fondul Monetar Internațional prevede că Italia va avea o creștere economică mai mare decât Franța și Germania. 

Aseară guvernul italian a anunțat noul decret de măsuri în care alocă 17 miliarde de euro pentru ajutarea populației și a firmelor. 

Acest decret prevede, în primul rând, creșterea pensiilor cu 2%, apoi scad impozitele pe salarii cu 2% pentru cei care au venituri nu mai mari de 35.000 de euro pe an. De asemenea, au fost alocate 200.000 de euro ajutoare pentru secetă, pentru agricultori. 

De asemenea, au mai fost alocate cinci miliarde pentru reducerea facturilor la energie și gaz, în timp ce carburanții rămân cu accizele, o parte din accize fiind tăiate până pe 20 septembrie.

Au mai fost alocate 400 de milioane de euro pentru primării, pentru a face față facturilor la curent electric și gaze. Apoi, nu în ultimul rând, au fost alocate cinci milioane de euro pentru ajutor la psiholog. 

Acest bonus a fost introdus la începutul anului, considerând că populația a avut de suferit în urma pandemiei, mai ales tinerii, adolescenții și copiii, iar cererile au fost atât de multe pentru a merge la psiholog, încât guvernul italian a alocat 5.000.000 de euro în acest nou decret. 

Mario Draghi a sfătuit noul guvern care va urma să vină după alegerile din 25 septembrie să fie atenți să nu piardă toate aceste progrese pe care Italia le-a făcut, pentru că la orizont se întrevăd nori.
 

×
Subiecte în articol: Italia bani sprijin populaţie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close