Antena 3 CNN Externe Italia ar putea trimite 5000 de militari pentru a lupta împotriva teroriştilor din Statul Islamic

Italia ar putea trimite 5000 de militari pentru a lupta împotriva teroriştilor din Statul Islamic

Italia ar putea trimite 5000 de militari pentru a lupta împotriva teroriştilor din Statul Islamic
16 Feb 2015   •   20:12

Italia avertizează că ar putea trimite 5.000 de militari pentru a lupta împotriva terorismului în statul Libia. Vizate sunt toate acţiunile teroriste în special cele ale Statului Islamic.

"Italia este pregătită să intervină în Libia, în conformitate cu legislaţia internaţională", a declarat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni. Şi ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, crede că Italia este gata să participe cu 5.000 de militari la orice operaţiune internaţională de stabilizare a Libiei.

De partea cealaltă, premierul Italiei Matteo Renzi crede că orice operaţiune militară ar trebui să aibă loc după epuizarea opţiunilor diplomatice şi a lansat un apel la prudenţă. "În acest moment, nu este necesară o operaţiune militară. În cazul Libiei, este necesară prudenţă, înţelepciune şi evaluarea sitaţiei" a declarat Matteo Renzi.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut o intervenţie militară a Alianţei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, în Libia, pentru distrugerea poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici creştini.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close