Antena 3 CNN Externe Italia. Autorul atentatului de duminică este un antreprenor cu probleme psihice

Italia. Autorul atentatului de duminică este un antreprenor cu probleme psihice

Italia. Autorul atentatului de duminică este un antreprenor cu probleme psihice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Apr 2013   •   14:32
Autorul atentatului de duminică din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului, este un italian, Luigi Preiti, antreprenor în vârstă de 46 de ani, originar din regiunea Calabria, cu probleme psihice, care este rănit, informează site-ul de ştiri TgCom24 -Mediaset.it.
 
Cei doi carabinieri răniţi duminică cu focuri de armă în faţa sediului guvernului italian, Palatul Chigi, în timp ce noul cabinet depunea jurământul la Palatul Quirinale, sediul preşedinţiei, au fost transportaţi la policlinica Umberto I din capitala Italiei şi, potrivit unor surse de la acest spital, nu ar fi în pericol să-şi piardă viaţa. Unul din carabinieri a fost rănit la gât, celălalt la picior. La policlinica Umberto I a sosit noul ministru de interne, Angelino Alfano.
 
O turistă însărcinată, aflată în piaţa Chigi, a fost rănită, dar nu este în condiţii grave.
 
Poliţia a evacuat piaţa din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului, şi piaţa din faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii, şi a decretat stare de maximă alertă la Roma. A fost evacuat personalul de la Palatul Quirinale. Sute de maşini ale forţelor de ordine controlează toate pieţele din Roma şi toate obiectivele sensibile din capitala Italiei. Există posibilitatea ca în circulaţie să se afle un alt bărbat înarmat, potrivit unor surse ale poliţiei italiene.
 
Noul ministru al apărării, Mario Mauro, care a depus jurământul la Palatul Quirinale, s-a deplasat imediat la Palatul Chigi, pentru a urmări situaţia. La Palatul Chigi a sosit şi Gianni De Gennaro, secretar de stat responsabil cu serviciile secrete în precedentul guvern, condus de Mario Monti. 
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close