Antena 3 CNN Externe Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare

Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare

Italia blochează extrădarea unui român, din cauza condiţiilor din penitenciare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Aug 2017   •   18:30

Curtea de Casaţie din Italia a anulat vineri o decizie a unei instanţe de apel privind extrădarea în România a unui cetăţean român condamnat la trei ani de închisoare, justiţia italiană invocând problema condiţiilor din penitenciarele române.

Înainte de a accepta extrădarea unui cetăţean european, judecătorii italieni trebuie să se informeze în legătură cu situaţia din penitenciarele ţării respective, a stabilit Curtea de Casaţie din Italia.

Pe baza acestui principiu, instanţa supremă din Italia a anulat decizia Curţii de Apel din Torino care permitea extrădarea în România a unui cetăţean român în vârstă de 24 de ani condamnat de o instanţă română la trei ani şi două luni de închisoare şi arestat pe teritoriul italian pe 8 iunie.

Avocaţii românului au argumentat că, potrivit unui raport al Comitetului european pentru prevenirea torturii, penitenciarele din România sunt supraaglomerate.

Potrivit datelor oficiale, gradul de ocupare în închisorile din România este de aproape 150%, iar ultimul penitenciar a fost construit în anul 1994, la Giurgiu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: extradare roman conditii penitenciare
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close