x close

Coronavirus Italia. Peste 280 de persoane infectate. Primele cazuri în Palermo și Florența

25 Feb 2020   •   14:10
Coronavirus Italia. Peste 280 de persoane infectate. Primele cazuri în Palermo și Florența Foto: Pixabay

Cazurile de coronavirus din Italia continuă să crească.

Update. Potrivit ultimului bilanț, în Italia ar fi 283 de oameni infectați și 7 morți, toți vârstnici. Mai exact, 212 cazuri în Lombardia, 38 în Veneto, 23 în Emilia Romagna, două în Toscana, trei în Lazio, trei în Piemont. 

Știre inițială

Până în acest moment, numărul celor infectați a ajuns la 270, iar numărul deceselor a ajuns la 7.

Primele cazuri de coronavirus în Palermo și Florența

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în sudul Italiei. E vorba de o turistă din Bergamo, aflată în vacanță în Palermo, care a fost testată, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Tânăra a fost internată luni seara la un spital din Cervello.

„Avem un caz pozitiv suspectat care a rezultat din test”, au anunțat autoritățile din Palermo.

Prietenii tinerei și toate persoanele cu care a intrat în contact cu intrat în carantină.

De asemenea, un prim caz pozitiv de coronavirus a fost înregistrat în Toscana, Florența. E așteptată confirmarea Institutului Superior de Sănătate. Ar fi vorba despre un antreprenor de 60 de ani, care s-a prezentat la spital după ce i s-a făcut rău.

Măsuri speciale impuse de premierul italian

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat măsuri speciale pentru a împiedica răspândirea virusului. Astfel că intrarea și ieșirea din 11 localități din Lombardia și Veneto este interzisă. 

O româncă stabilită în Milano, unde au fost confirmate doar două cazuri până în momentul de față, a explicat ce se întâmplă în această perioadă în orașul italian. 

"Sunt închise școlile, universitățile, muzeele, barurile, magazinele. Aproape tot în afară de câteva supermarket-uri și restaurante.Dar lumea e liniștită, sunt oameni pe străzi, în parc e plin de copii și de oameni care fac sport", a spus Anca Dumitrache pentru antena3.ro. 

La nivel global, la momentul transmiterii acestei știri, 80.248 de oameni au fost infectați din cauza coronavirusului, iar 2.704 au murit. Cei mai mulți dintre ei, mai exact 2.563, sunt din China.

Citiți și Bilanţ coronavirus 25 februarie 2020. Peste 80.000 de oameni infectaţi şi peste 2.700 de morţi

 


 
 

Citeşte mai multe despre:

italia coronavirus Palermo florenta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati