Antena 3 CNN Externe Italia. Deconectată de la aparate după o comă de 17 ani, a murit în timp ce Senatul dezbătea o lege în acest sens

Italia. Deconectată de la aparate după o comă de 17 ani, a murit în timp ce Senatul dezbătea o lege în acest sens

Italia. Deconectată de la aparate după o comă de 17 ani, a murit în timp ce Senatul dezbătea o lege în acest sens
Sursa foto: Senat Italia
09 Feb 2009   •   22:39

În Italia, Senatul dezbate o lege care interzice întreruperea alimentării persoanelor aflate în stare vegetativă. Iniţiativa aparţine premierului Silvio Berlusconi, după ce Curtea Supremă a aprobat deconectarea de la aparate a Eluanei Englaro, aflată în comă de 17 ani. Preşedintele italian a refuzat să conteste decizia justiţiei iar acum se află în conflict deschis cu Executivul de la Roma.
Tatăl bolnavei a obţinut în justiţie dreptul ca fiica lui să fie deconectată de la aparate în luna noiembrie. Abia la începutul lui 2009 a fost internată într-o clinică din Udine iar de vineri, aceasta nu a mai primit alimentaţie intravenos.
Tânăra italiancă a murit în cursul zilei de luni, anunţă ministrul Sănătăţii, Maurizio Sacconi, citat de AFP.
Anunţul a fost făcut chiar în faţa senatorilor reuniţi pentru a examina proiectul de lege.
Decizia Curţii Supreme a iritat însă guvernul italian care dezbate acum o lege care să interzică întreruperea alimentării uneii persoane aflate în stare vegetativă. O decizie va fi luată în Senat, marţi dimineaţă.
Berlusconi declara ca Eluana este o persoană vie care respiră singură şi care chiar ar putea avea copii.
Politicienii italieni se află şi sub presiunea Vaticanului pentru care eutanasia este o crimă.
Reprezentanţii clinicii din Udine spun că o eventuală lege împotriva deconectării Eluanei nu ar avea niciun efect întrucât alimenaţia a fost deja întreruptă iar decretul de lege, nefiind retroactiv, nu-i poate obliga pe medici să reia alimentarea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat lege dezbatere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close