Antena 3 CNN Externe Doliu în Italia, după accidentul cumplit în care un autocar a căzut 15 metri în gol și în care au murit 21 de oameni. MAE: "Nu sunt români printre pasageri"

Doliu în Italia, după accidentul cumplit în care un autocar a căzut 15 metri în gol și în care au murit 21 de oameni. MAE: "Nu sunt români printre pasageri"

Scene apocaliptice au putut fi văzute după cumplitul accident rutier care s-a produs, în orașul italian Mestre, de lângă Veneția.

de Ştefan Petrică    |    04 Oct 2023   •   10:50

Un autobuz plin cu turiști a căzut 15 metri în gol, de pe o pasarelă rutieră, apoi a luat foc.

Cel puțin 21 de oameni au murit, inclusiv doi copii și un adolescent. Sunt și cinci răniți foarte grav care se zbat între viață și moarte.

Printre victime nu au fost găsiți deocamdată români.

Întreaga Italie este în doliu, familiile își plâng morții. Lideri din întreaga lume au trimis mesaje de condoleanțe.

Citește și: Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc, în Mestre, Veneţia. Sunt zeci de morţi şi răniţi

Potrivit presei italiene, în autobuz se aflau doar turiști. Doar șoferul era de origine italiană.

De asemenea, Ambasada de la Kiev a confirmat că printre victime sunt și cetățeni ucraineni.

Mai multe înregistrări video fotografii au surprins scenele apocaliptice ce înfățișează tragedia din nordul Italiei

În mica localitate de lângă Veneția sunetul ascuțit al sirenelor s-a auzit fără încetare aproape toată noaptea.

Alături de salvatori la locul dezastrului au ajuns poliția locală și carabinierii care au ridicat probe pentru anchetă.

Primarul Veneției și al Regiunii Veneto, din care face parte orașul, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare.

"O scenă apocaliptică. Nu există informații precise în acest moment, dar salvatorii presupun un număr foarte mare de morți. Ne aflăm în mijlocul acestei tragedii teribile, am numărat deja 20 de morți, dar îmi imaginez că va fi un număr care va crește. Suntem în doliu", a scris primarul Veneției.

De altfel, edilul și Patriarhul Veneției Monseniorul Francesco Moraglia au sosit la locul accidentului.

La scurt timp după tragedie au transmis mesaje de condoleanțe și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Franței, Emanuel Macron.

De la București, Ministerul de Externe a transmis că, până acest moment, nu sunt informații că printre victime ar fi și români.

Printre ipotezele cauzei accidentului poliția italiană ia în calcul boala șoferului, coliziunea cu un alt autovehicul sau lovirea unor cabluri de înaltă tensiune.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul Consulatului General al României de la Trieste s-a autosesizat

Ca urmare a apariției în presa locală a unui articol cu privire la un grav accident rutier produs la data de 3 octombrie 2023, în zona localității Mestre, în care a fost implicat un autobuz de linie ce circula în direcția localității Maghera și care a sărit de pe un pasaj suspendat și a luat foc.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, solicitând informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea, starea de sănătate a persoanelor afectate și circumstanțele producerii accidentului.

Până la acest moment nu există informații despre existența unor cetățeni români printre victimele accidentului. Reprezentații oficiului consular mențin contactul cu autoritățile locale italiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară în funcție de solicitări, conform competențelor legale.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652; +39 040 452 8136; +39 040 416 350. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +39 340 882 1688.

×
Subiecte în articol: Italia accident autocar Mestre Venetia
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close