Italia: Doliu naţional, marţi, pentru victimele accidentului de autocar

de M.T.    |    29 Iul 2013   •   20:11
Italia: Doliu naţional, marţi, pentru victimele accidentului de autocar Foto: Intact Images/EPA

Guvernul italian a decretat pentru marţi zi de doliu naţional, în memoria victimelor accidentului de autocar ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în apropiere de Napoli, şi care s-a soldat cu 38 de morţi, informează AFP, citată de Agerpres.

„În cadrul Consiliului de miniştri, am decis să decretăm zi de doliu naţional pentru marţi, când au loc funeraliile la Pozzouli”, a scris şeful guvernului italian, Enrico Letta, într-un mesaj pe Twitter.

Accidentul a avut loc pe un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari, în zona Monteforte Irpino, în provincia Avellino, la circa 50 de kilometri est de oraşul Napoli.

Autocarul transporta circa 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care reveneau acasă după un pelerinaj de trei zile la Pietrelcina, în provincia Benevento, localitatea natală a lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002 şi foarte venerat în sudul Italiei.

Presa italiană a scris luni că acest accident este unul dintre cele mai grave înregistrate în Italia şi în întreaga Europă în ultimii ani, ultimul având loc în martie 2012 în Elveţia, unde au murit 28 de persoane, printre care 22 de copii.

Parchetul din Avellino, regiunea Campania din sudul Italiei, a deschis luni o anchetă pentru omucidere involuntară.

x close