Antena 3 CNN Externe Tragedie în Italia. Salvatorii trimişi la hotelul îngropat de avalanşă: „Nu sunt semne de viață”

Tragedie în Italia. Salvatorii trimişi la hotelul îngropat de avalanşă: „Nu sunt semne de viață”

Tragedie în Italia. Salvatorii trimişi la hotelul îngropat de avalanşă: „Nu sunt semne de viață”
de S.T.    |    19 Ian 2017   •   19:27

Şeful corpului de carabinieri, Vincenzo Romeo, crede că este puţin probabil să fie găsiţi supravieţuitori în hotelul îngropat de avalanşă, pentru că după 15 minute sub zăpadă cresc posibilităţile „de a muri de asfixiere sau hipotermie”, relatează joi EFE

„În primele 15 minute există şanse de supravieţuire în 90 % din cazuri, apoi şansele scad şi cresc considerabil posibilităţile de a muri de asfixiere sau hipotermie sub zăpadă”, a declarat Romeo, responsabil totodată al serviciului de meteorologie, pentru postul de televiziune Rai.

Primele imagini din interiorul hotelului lovit de avalanşă în Italia - VIDEO

Serviciile de salvare au lucrat întreaga zi şi contracronometru pentru a înlătura marea cantitate de zăpadă, resturi de copaci şi pietre sub care este îngropat hotelul Rigopiano din staţiunea Farindola, în regiunea Abruzzo şi unde există temerea că au rămas blocate 30 de persoane.

Protecţia Civilă a confirmat recuperarea până la această oră a trei corpuri neînsufleţite, potrivit agenţiei ANSA.

Vincenzo Romeo a subliniat că sub dărâmături, în cazul unui cutremur, se poate supravieţui mai multe ore, dar sub stratul de zăpadă la temperaturi sub zero este foarte complicat. „Zăpada poate pătrunde prin fosele nazale”, a explicat el.

Imaginile filmate dintr-un elicopter de poliţia italiană arată cum hotelul de patru stele, o clădire de trei etaje, cu piscină interioară, a dispărut complet. Doar zona în care se afla piscina este accesibilă şi pe aici au putut intra echipele de salvare.

Potrivit mărturiilor unui supravieţuitor, care s-a adăpostit în maşină în momentul avalanşei, clienţii hotelului au cerut să plece acasă din cauza condiţiilor meteo vitrege. După mai multe zile de ninsoare drumurile erau acoperite de zăpadă iar utilajul de deszăpezire pe care îl aşteptau să-i deblocheze a întârziat pentru ei în mod fatal.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avalansa hotel zapada
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close