Antena 3 CNN Externe Italia. Imigranţii africani s-au răsculat după ce şase dintre ei au fost ucişi într-un atac mafiot

Italia. Imigranţii africani s-au răsculat după ce şase dintre ei au fost ucişi într-un atac mafiot

Italia. Imigranţii africani s-au răsculat după ce şase dintre ei au fost ucişi într-un atac mafiot
20 Sep 2008   •   11:17

Imigranţii africani s-au răsculat vineri într-un orăşel din sudul Italiei, după ce, joi seara, şase dintre ei au fost împuşcaţi mortal, probabil de o grupare mafiotă. Poliţia crede că masacrul este legat de lupta pentru controlul traficului de droguri. Aproape 200 de imigranţi din Africa au mărşăluit pe şoseaua care traversează oraşul Castel Volturno, la nord de Napoli.

Protestatarii au scandat lozinci injurioase la adresa italienilor, au spart vitrine şi parbrize şi i-au atacat cu pietre chiar şi pe poliţişti. Negustorii din cartier şi-au pus marfa la adăpost şi au tras obloanele. Poliţia nu s-a străduit să pună capăt protestului, deoarece mânia africanilor era, în parte, justificată. Joi seara, şase imigranţi din Ghana, Liberia şi Togo au fost pur şi simplu ciuruiţi de gloanţe în faţa unei croitorii din oraş. Un alt african a fost rănit.

Poliţia crede că victimele încercau să-şi creeze propria reţea de vânzare a drogurilor, fără aprobarea Camorrei. Dar această versiune i-a înfuriat pe africanii din oraş, care spun că prietenii lor nu vindeau droguri şi acuză poliţia de rasism.

Prin numărul de victime, masacrul este un adevărat record chiar şi în această regiune unde mafia napolitană, Camorra, face legea. Bănuielile anchetatorilor se îndreaptă spre cel mai puternic clan al Camorrei, Casalesi. Se pare că mafioţii au vrut să arate că rămân stăpânii zonei, deşi unii dintre ei au fost recent condamnaţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Camorra
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close