Antena 3 CNN Externe Italia. La Roma a nins pentru prima oară în ultimii 24 de ani (VIDEO)

Italia. La Roma a nins pentru prima oară în ultimii 24 de ani (VIDEO)

Italia. La Roma a nins pentru prima oară în ultimii 24 de ani (VIDEO)
12 Feb 2010   •   21:46

Iarna a ajuns până în Italia. Oraşul celor şapte coline a fost acoperit de un strat fin de zăpadă pentru prima dată în ultimii 24 de ani. Zăpada a adus multă bucurie localnicilor şi turiştilor dar şi ceva probleme în trafic.

Atmosfera din capitala italiană este una de basm. Toate obiectivele turistice, de la Colosseum la Fontana di Trevi, au fost acoperite cu o peliculă fină de zăpadă , spre încântarea localnicilor. Dar şi a turiştilor, care nu au mai găsit cuvinte să-şi exprime bucuria.

?Este minunat! Nu am văzut niciodată zăpadă în Roma! Sunt fericit, mai ales pentru că iubesc muntele. Când m-am trezit şi am văzut ce este afară, mi-am spus: "Minunat! Ninge! Fără şcoală, astăzi!", spune un elev.



?Este extraordinar! I-am făcut poze soţului meu în faţa Colosseum-ului. Pentru că altfel, nimeni nu mă va crede dacă le voi spune că a nins astăzi la Roma?, a declarat o turistă din Marea Britanie.

Ninsoarea care s-a abătut asupra Romei este cu atât mai apreciată cu cât, în istoria recentă a oraşului, acest fenomen este extrem de rar.

Din păcate, acolo unde este ninsoare, nu pot să nu existe şi probleme în trafic. Aeroportul Ciampino a fost închis pentru câteva ore, iar oficialii italieni au fost nevoiţi să devieze zborurile pe celălalt aeroport, Fiumicino, pentru ca traficul aerian să nu fie afectat grav. Şi pe şosele au fost probleme. Mai mulţi şoferi s-au împotmolit din cauza stratului de omăt.

Meteorologii spun că zăpada va continua să le dea bătăi de cap italienilor şi în zilele următoare.

Imaginile de mai jos au fost surprinse de utilizatorul www.videonews.ro "Liviub"


Observator

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close