Italia: Linie de autobuz doar pentru imigranţi

03 Apr 2009   •   08:28
Italia: Linie de autobuz doar pentru imigranţi

autobuz italia

Italia mai face un pas discriminatoriu introducând o linie de autobuz doar pentru imigranţi de la un centru de primire din Foggia. Astfel, imigranţii şi rezidenţii din Borgo Mezzanone, la periferia Foggiei, vor călători cu linii de autobuz diferite ce au şi capete linie în locaţii diferite.

Măsura a fost justificată prin fapul că imigranţii de la centrul de primire respectic ocupă mijloacele de transport şi îi obligă pe italieni să meargă în condiţii improprii. Drept urmare aceştia au cerut mai multă siguranţă.
Pe de altă parte administraţia locală s-a apărat susţinând că decizia a fost luată pentru ca oaspeţii extracomunitari din centrul de la Cara să nu mai fie nevoiţi să facă doi kilometri pe jos pentru a ajunge în staţia de autobuz ce îi ducea în Foggia.

Măsura a fost criticată de preşedintele Regiunii Puglia, care aprecia că ?linia pentru extracomunitarii din Foggia, care are aerul de segregaţie rasială, trebuie eliminată cât mai repede. Cred că administraţia din Foggia va trebui, dacă există cerere, să mărească serviciile de transport normale?.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close