Antena 3 CNN Externe Italia: Linie de autobuz doar pentru imigranţi

Italia: Linie de autobuz doar pentru imigranţi

Italia: Linie de autobuz doar pentru imigranţi
Sursa foto: autobuz italia
03 Apr 2009   •   08:28

Italia mai face un pas discriminatoriu introducând o linie de autobuz doar pentru imigranţi de la un centru de primire din Foggia. Astfel, imigranţii şi rezidenţii din Borgo Mezzanone, la periferia Foggiei, vor călători cu linii de autobuz diferite ce au şi capete linie în locaţii diferite.

Măsura a fost justificată prin fapul că imigranţii de la centrul de primire respectic ocupă mijloacele de transport şi îi obligă pe italieni să meargă în condiţii improprii. Drept urmare aceştia au cerut mai multă siguranţă.
Pe de altă parte administraţia locală s-a apărat susţinând că decizia a fost luată pentru ca oaspeţii extracomunitari din centrul de la Cara să nu mai fie nevoiţi să facă doi kilometri pe jos pentru a ajunge în staţia de autobuz ce îi ducea în Foggia.

Măsura a fost criticată de preşedintele Regiunii Puglia, care aprecia că ?linia pentru extracomunitarii din Foggia, care are aerul de segregaţie rasială, trebuie eliminată cât mai repede. Cred că administraţia din Foggia va trebui, dacă există cerere, să mărească serviciile de transport normale?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: emigrare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close