Antena 3 CNN Externe Italia: Mafia creează un guvern ?alternativ?

Italia: Mafia creează un guvern ?alternativ?

Italia: Mafia creează un guvern ?alternativ?
Sursa foto: mafia italiana
03 Mar 2010   •   08:10

Crima organizată din Italia este în decursul unei "transformări strategice" în care încearcă să reducă folosirea intimidării şi violenţei în favoarea "puterii soft," arăta un parlamentar italian, şef al Comisiei Anti-Mafia.
Astfel, Giuseppe Pisanu arăta că scopul suprem al mafiei este să creeze o alternativă la guvern prin controlul economiei şi finanţelor, facilitat de abilitatea sa de a corupe politicienii.
El declara că politic este "un canal cheie " pentru spălarea vastei sale bogăţii ilegale în economie legală.
"Ştim cum acumulează această avere, dar ştim foarte puţine unde ajunge şi cum este investită," arăta Pisanu .
El declara că prin folosirea sudului ca bază, organizaţiile criminale "s-au extins în centrul şi nordul Italiei şi în unele părţi din Europa, constant devenind mai puternică."
Oficialul declara că deşi Italia s-a angajat pe drumul cel bun în confiscarea bunurilor mafiei, "cele şapte miliarde de euro în active confiscare până acum pot fi considerate o sumă considerabilă, totuşi suma este mică comparativ cu cifra de afaceri anuală a crimei organizate de 120-140 miliarde euro".
Pisanu sublinia că mafia a răspuns prin "mutarea investiţiilor în străinătate sau pe piaţa bursieră şi finanţe, unde este dificilă urmărirea."
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close