Antena 3 CNN Externe Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii

Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii

Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii
07 Feb 2011   •   10:03

Tragedie într-o tabără ilegală de romi din capitala Italiei. Patru copii, originari din România, au murit arşi de vii, într-un incendiu. Familia a cerut ajutorul primăriei din Roma, pentru a-şi înmormânta copiii în ţară

Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.00, ora locală. Copiii, trei băieţi şi o fată, erau fraţi şi aveau între 4 şi 11 ani. Erau singuri în baracă şi se pare că au murit în somn. Mama lor plecase să cumpere de mâncare iar o mătuşă se dusese după apă. Nici părinţii lor, nici pompierii nu au mai putut face nimic.

"Acum pot să mor şi eu", a spus tatăl copiilor, în stare de şoc, în timp ce soţia sa nu putea scoate niciun cuvânt. Pompierii cred că focul a pornit de la un lemn aprins, lăsat nesupravegheat în soba care încălzea locuinţa.

 


La locul tragediei a sosit şi primarul Romei care a pledat din nou pentru desfiinţarea taberelor ilegale de romi din oraş. Au intervenit şi asociaţiile umanitare care-l acuză chiar pe primar că nu le oferă un adăpost decent romilor veniţi din România.

×
Subiecte în articol: roma
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close