Antena 3 Externe Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii

Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii

07 Feb 2011   •   10:03
Italia. Patru copii de etnie romă au murit arşi de vii

Tragedie într-o tabără ilegală de romi din capitala Italiei. Patru copii, originari din România, au murit arşi de vii, într-un incendiu. Familia a cerut ajutorul primăriei din Roma, pentru a-şi înmormânta copiii în ţară

Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.00, ora locală. Copiii, trei băieţi şi o fată, erau fraţi şi aveau între 4 şi 11 ani. Erau singuri în baracă şi se pare că au murit în somn. Mama lor plecase să cumpere de mâncare iar o mătuşă se dusese după apă. Nici părinţii lor, nici pompierii nu au mai putut face nimic.

"Acum pot să mor şi eu", a spus tatăl copiilor, în stare de şoc, în timp ce soţia sa nu putea scoate niciun cuvânt. Pompierii cred că focul a pornit de la un lemn aprins, lăsat nesupravegheat în soba care încălzea locuinţa.

 


La locul tragediei a sosit şi primarul Romei care a pledat din nou pentru desfiinţarea taberelor ilegale de romi din oraş. Au intervenit şi asociaţiile umanitare care-l acuză chiar pe primar că nu le oferă un adăpost decent romilor veniţi din România.

×
Subiecte în articol: roma
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close