Antena 3 CNN Externe Italia are un plan pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

Italia are un plan pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina

Guvernul Italiei a propus Naţiunilor Unite crearea unui grup internaţional pentru facilitarea negocierilor în vederea unui armistiţiu general în Ucraina şi a unui acord de pace cu Rusia, a anunţat vineri ministrul de Externe de la Roma, Luigi Di Maio.

Italia are un plan pentru încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina
Sursa foto: Twitter/ TA3
de Alexandra Ionescu    |    20 Mai 2022   •   18:19

"Propunem constituirea unui grup internaţional pentru facilitarea ajungerii la un armistiţiu. Acest grup ar urma să fie format din organizaţii internaţionale precum Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)", a declarat vineri Luigi Di Maio.

"Obiectivul este să lucrăm pas cu pas, spre exemplu prin armistiţii locale, prin operaţiuni de evacuare a civililor, prin crearea de noi coridoare umanitare securizate, astfel încât să obţinem forţa necesară pentru un armistiţiu general, iar ulterior pentru o pace durabilă, printr-un acord de pace veritabil", a subliniat ministrul italian de Externe, potrivit Mediafax.

Iniţiativa Guvernului de la Roma intervine în contextul în care invazia militară rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a amplificat crizele energetică şi alimentară la nivel internaţional.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close