Antena 3 CNN Externe Italia. Şase oameni au murit sâmbătă de gripă nouă, printre care un român

Italia. Şase oameni au murit sâmbătă de gripă nouă, printre care un român

Italia. Şase oameni au murit sâmbătă de gripă nouă, printre care un român
Sursa foto: Gripa Italia
15 Noi 2009   •   11:02

Trei români au murit până acum în afara graniţelor ţării din cauza gripei A H1N1. Ultimul caz a fost înregistrat în Italia, şi este vorba despre un tânăr de 28 de ani, de cetăţenie română. Bărbatul era, de altfel, de multă vreme în evidenţele medicilor suferind de cancer. În total, în Italia s-au înregistrat sâmbătă şase decese puse pe seama noii gripe.

Şi în Polonia a înregistrat primul deces asociat noului virus gripal, pe când Republica Moldova se confruntă cu cel de-al şaptelea caz mortal..

Medicii de la un spital din Salerno, Italia, au anunţat sâmbătă decesul românului de 28 de ani. Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, nu suferea doar de gripă ci şi de cancer osos într-o formă avansată, cu metastaze, diagnosticat în urmă cu doi ani

Aliţ doi români au murit până acum în afara graniţelor din cauza infectării cu noul virus gripal. Este vorba despre o româncă de 73 de ani care a murit de gripă AH1N1 în Ungaria şi un bărbat de cetăţenie română care locuia în Austria.

Dar gripa face victime în toată Europa. O persoană diagnosticată iniţial cu pneumonie acută a murit în Polonia din cauza unor complicaţii provocate de gripa nouă. Polonia a înregistrat in total 237 de cazuri de infectare şi a refuzat să cumpere vaccinuri împotriva gripei A H1N1. Oficialii de la Varşovia susţin că acestea nu ar fi suficient testate de autorităţile medicale.

Şapte persoane care nu s-au prezentat la medic de la primele simptome ale gripei noi, au decedat în Republica Moldova. Autorităţile moldovene au anunţat că s-au înregistrat aproape 1.600 de persoane suspecte de gripă A H1N1, dintre care 700 au fost deja confirmate.

Toate persoanele bolnave în Franţa au fost vaccinate cu acelaşi tip de vaccin, singurul disponibil pe teritoriul ţării. O parte dintre acestea au prezentat efecte nedorite, dintre care patru se află internate în stare gravă. Este vorba de două afecţiuni neurologice, o reacţie alergică şi o afecţiune respiratorie.

Probleme din cauza noului virus gripal sunt şi în alte părţi ale lumii. În Canada 161 de oameni au murit din cauza gripei noi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina decese
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close