Antena 3 CNN Externe Italia va introduce noi restricții pe fondul pandemiei de coronavirus. Starea de urgență s-ar putea sfârși abia la anul

Italia va introduce noi restricții pe fondul pandemiei de coronavirus. Starea de urgență s-ar putea sfârși abia la anul

Italia va introduce noi restricții pe fondul pandemiei cauzate de coronavirus. Parlamentul italian va dezbate propunerea premierului de a prelungi starea de urgență.

Italia va introduce noi restricții pe fondul pandemiei de coronavirus. Starea de urgență s-ar putea sfârși abia la anul
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    03 Oct 2020   •   18:25

Numărul de noi infecții cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 2.500 în ultimele zile, motiv pentru care autoritățiile se pregătesc de noi restricții. 

În urmă cu două uni, în luna august, Guvernul anunţat că nu ia în considerare noi măsuri de restricţii, motivând că situaţia nu poate fi comparată cu cea din februarie sau martie, când boala se răspândea fără control şi era dificil de găsit şi urmărit persoanele infectate. De sâmbătă, însă, în Capitală şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Ministrul italian al Sănătății: Luptați cu „cuțitul în dinți”!

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat italienii să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

Marţi, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021. Termenul ar fi expirat la 15 octombrie.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a declarat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.

Dezbaterile pe marginea unui noi decret privesc şi România. Din punct de vedere legislativ, miercuri expiră decretul cu privire la carantina obligatorie pentru persoanele care sosesc din România în Italia. În prezent, călătorii din România sunt obligaţi să efectueze izolare la domiciliu timp de două săptămâni şi să se supună testului molecular.

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat 2499 de noi pozitivi şi 23 de decese.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: restricţii Italia
Parteneri
Euroins dă în judecată statul român!
x close