Antena 3 CNN Externe Cum a reuşit un italian de 104 ani să obţină permisul de conducere. Reacţia comisiei de examinare

Cum a reuşit un italian de 104 ani să obţină permisul de conducere. Reacţia comisiei de examinare

Un italian în vârstă de 104 ani a impresionat comisia de evaluare atunci când a cerut reînnoirea permisului de conducere.

Cum a reuşit un italian de 104 ani să obţină permisul de conducere. Reacţia comisiei de examinare
Sursa foto: rotalianul.com
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2022   •   19:08

S-a întâmplat în oraşul Nuoro din Sardinia, acolo unde inginerul pensionar Sebastiano Mancioni, alintat de prieteni „Bustianu”, a solicitat reînnoirea permisului de conducere.

 „Este foarte important pentru mine să am permis, reprezintă independența mea”, a spus bărbatul, în vârstă de 104 ani, subliniind că cele două maşini pe care le deţine Fiat 600 și Fiat Punto  sunt o mare ușurare atunci când are nevoie să facă drumuri scurte.

Conștient că cei de la comisia de examinare vor face la adresa sa verificări foarte stricte, bărbatul s-a pregătit temeinic şi a prezentat şi certificatul examenului cardiologic și oftalmologic.

"M-au făcut să vorbesc mult și și-au dat seama, cred, că nu sunt încă bolnav la cap", a mai spus bărbatul, dând asigurări că nu va risca să conducă mașinile la drumuri lungi.

Mai mult, acesta a prezentat comisiei şi rutina sa zilnică pentru a demonstra că încă duce o viaţă activă, iar permisul de conducere îi este foarte util. 

Potrivit presei locale, în fiecare dimineață la ora 08.00, pensionarul se urcă în mașină și merge la bar pentru a servi o cafea cu prietenii.

Apoi, în drum spre casă, se oprește la un chioșc de ziare sau la supermarket să cumpere cele necesare traiului de zi cu zi.

În cazul în care cumpărăturile sunt prea grele, lasă sacoșele în mașină și așteaptă să sosească femeia care îl ajută la treburile casei.

Pregătește singur prânzul, de obicei spaghete cu ulei și parmezan, orez sau una din delicatesele pe care fiicele lui i le lasă de obicei la congelator.

Bea mereu la prânz un pic de vin roșu, dar niciodată la cină, arată Corriere della Sera citat de rotalianul.ro.

Cu asemenea detalii comisia de examinare a acceptat reînnoirea permisului de conducere pe o perioadă de 12 luni, spre bucuria bărbatului care se va putea bucura de micile sale plăceri la cei 104 ani. 

×
Subiecte în articol: barbat permis de conducere comisie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close