Antena 3 CNN Externe Un bărbat din Italia a încasat 538.000 de euro, deşi nu a mai trecut pe la serviciu din 2005

Un bărbat din Italia a încasat 538.000 de euro, deşi nu a mai trecut pe la serviciu din 2005

Italianul, în vârstă de 67 de ani, lucra într-un spital din orașul Catanzaro şi a început să lipsească de la serviciu din 2005. Absențele sale au fost acoperite de managerul spitalului şi timp de 15 ani bărbatul şi-a primit lunar salariul.

Un bărbat din Italia a încasat 538.000 de euro, deşi nu a mai trecut pe la serviciu din 2005
Sursa foto: hepta
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   23:37

Potrivit The Guardian, cazul lui Salvatore Scumace nu este singular. Acoperirea angajaților din sectorul public care absentează este des întâlnită.

Totuși, acest caz a atras atenția opiniei publice din cauza duratei foarte mari. În 15 ani deși nu a fost prezent la serviciu italianul a încasat 538.000 de euro.

Potrivit sursei citate, în acestă perioadă bărbatul ar fi recurs la amenințări în anul 2005 pentru a-l determina pe managerul spitalului să nu întocmească un raport disciplinar pentru absențele sale de la serviciu.

În acest timp, instituția a schimbat șase manageri, iar bărbatul a continuat să lipsească. Nici unul din noii manageri şi nici departamentul de resurse umane nu a verificat acest caz.

Abia în 2020 cazul a ieșit la iveală şi italianul a fost concediat fără notificare prealabilă.

În acest context, bărbatul este acuzat de abuz de serviciu, fals și extorcare agravată. Mai mult, toţi managerii unității medicale sunt cercetați acum pentru că au acoperit sau au neglijat absenţele bărbatului.

×
Subiecte în articol: Italia spital salariu absente serviciu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close