Antena 3 CNN Externe Italianul care a omorât-o pe Maricica Hăhăianu cu un pumn, condamnat la 9 ani de închisoare în Italia

Italianul care a omorât-o pe Maricica Hăhăianu cu un pumn, condamnat la 9 ani de închisoare în Italia

Italianul care a omorât-o pe Maricica Hăhăianu cu un pumn, condamnat la 9 ani de închisoare în Italia
Sursa foto: Foto: gossipitaliano.it
16 Mar 2012   •   18:29

Agresorul româncei Maricica Hăhăianu, decedată în octombrie 2010 după ce a fost bătută într-o staţie de metrou din Roma, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, informează agenţia AGI.
   
Tânărul italian Alessio Burtone era judecat de Curtea cu Juri din Roma pentru uciderea asistentei românce la 8 octombrie 2010 în staţia Anagnina din Roma.
   
Condamnarea de nouă ani de închisoare corespunde unei crime de gradul II. Acuzarea ceruse însă 20 de ani de închisoare.
   
Burtone a fost, de asemenea, condamnat la plata a câte 50.000 de euro către soţul şi fiul femeii şi la plata a 30.000 de euro către fratele victimei.
   
Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie 2010, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani.

O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Pe 15 octombrie, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având "edem cerebral grav". După câteva ore, Maricica a murit.


×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close