Antena 3 CNN Externe Toți italienii vor primi doze booster începând cu luna ianuarie

Toți italienii vor primi doze booster începând cu luna ianuarie

Doze booster ale vaccinurilor anti-COVID-19 vor fi oferite tuturor locuitorilor din Italia începând din luna ianuarie, a anunţat marţi adjunctul ministrului Sănătăţii din această ţară, Pierpaolo Sileri.

Toți italienii vor primi doze booster începând cu luna ianuarie
Sursa foto: Twitter/Wanted In Rome
de Alexandra Ionescu    |    26 Oct 2021   •   17:36

Vaccinurile COVID-19 vor fi extinse ȘI la copiii din Italia de îndată ce autoritățile de reglementare vor da undă verde, spune Sileri.

În prezent, a treia doză sau „booster jab” este oferită celor mai vulnerabil, cum ar fi bolnavii de cancer și primitorii de transplant, precum și vârstnicii și lucrătorii medicali.

„Cea de-a treia doză va fi probabil necesară pentru toată lumea”, a spus Sileri pentru Radio Capital, adăugând că vaccinările vor fi programate în funcție de momentul în care oamenii au primit ultima injecție, iar prioritate au ce care au primit vaccinul Johnson&Johnson în doză unică.

"Vom scăpa de pașaportul verde obligatoriu, dar nu acum. Trebuie să procedăm pas cu pas. 

În primul rând vom elimina obligația de distanțare socială, apoi măștile și în final certificatul verde", a spus el.

Sileri a mai adăugat că vaccinurile anti-COVID-19 vor deveni disponibile în Italia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani, de îndată ce autoritățile de reglementare vor da undă verde.

"Am un fiu de doi ani si daca ar exista un vaccin disponibil pentru varsta lui i l-as da imediat. Din pacate, inca nu exista", a spus Sileri.

Puțin peste 86% din populația italiană cu vârsta peste 12 ani a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 82% sunt complet vaccinate, potrivit ultimelor date.

Săptămâna trecută, premierul italian Mario Draghi a declarat că campania de vaccinare a Italiei e mai rapidă decât media UE.

×
Subiecte în articol: Italia vaccinare doza booster COVID-19
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close