Antena 3 Externe Italienii, înfuriaţi de o caricatură din Charlie Hebdo. Cum au fost desenate victimele cutremurului - FOTO

Italienii, înfuriaţi de o caricatură din Charlie Hebdo. Cum au fost desenate victimele cutremurului - FOTO

02 Sep 2016   •   22:18
Italienii, înfuriaţi de o caricatură din Charlie Hebdo. Cum au fost desenate victimele cutremurului - FOTO
Sursa foto: sursa: Facebook

Revista satirică franceză Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist în 2015 pentru umorul ei considerat jignitor, a fost criticată vineri de italieni pentru că a prezentat într-o caricatură victime ale cutremurului soldat cu aproape 300 de morţi ca pe diferite feluri de paste, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Caricatura este intitulată 'Cutremur în stil italian' şi în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul 'paste în sos tomat', alături de un bărbat zgâriat cu comentariul 'macaroane cu brânză'. În desen mai apare şi o clădire prăbuşită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este 'Lasagna'.

Amatrice, un oraş extrem de afectat de cutremurul de săptămâna trecută, este celebru pentru sosul de paste care îi poartă numele, amatriciana.

Primarul oraşului, Sergio Pirozzi, care devenit de notorietate în Italia după ce a afirmat că 'oraşul s-a dus' a doua zi după cutremurul de la 24 august, a fost revoltat de desene.

'Cum naiba să desenezi o caricatură despre morţi? Sunt convins că această satiră neplăcută şi stânjenitoare nu reflectă sentimentul francez', a declarat primarul, citat de Ansa.

Ambasada franceză de la Roma a publicat pe site-ul său şi pe contul de Twitter un comunicat care menţionează că respectiva caricatură 'nu reprezintă deloc' poziţia Franţei şi că este 'o caricatură a presei şi opiniile liber exprimate sunt cele ale jurnaliştilor'.

Deşi mulţi italieni au dat dovadă de solidaritate cu revista după atacul terorist din 2015, caricatura din ultima ediţie a Charlie Hebdo a fost numită pe reţelele de socializare 'teribilă', 'de prost gust' şi 'lipsită de respect'. De asemenea, mulţi italieni au scris pe reţelele sociale 'Nu mai sunt Charlie Hebdo'.

Prim-ministrul Matteo Renzi nu a comentat, dar alţi politicieni italieni nu s-au ferit să reacţioneze. Giorgia Meloni, lideră a Partidului de dreapta Fraţii Italiei, a spus: 'Asta nu este satiră, este gunoi'.

Charlie Hebdo a răspuns la controversa creată publicând încă o caricatură pe pagina sa de Facebook care se referă la faptul că în trecut s-a descoperit că crima organizată ar controla diverse companii italiene de construcţie.

În desen apare o persoană pe jumătate îngropată în dărâmături, iar comentariul este 'Italieni, nu Charlie Hebdo v-a construit locuinţele, ci mafia!'

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close