Antena 3 CNN Externe Interviu cu fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko. Ce a transmis României

Interviu cu fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko. Ce a transmis României

Războiul din Ucraina a împărţit lumea în două tabere - binele şi răul, nu există cale de mijloc, a declarat fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, echipei Antena 3, trimisă special la Kiev.

Interviu cu fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko. Ce a transmis României
de Cristi Popovici    |    10 Apr 2022   •   18:45

Timoşenko a mulţumit ţării noastre pentru alegerea de a susţine Ucraina şi de a oferi ajutor militar şi umanitar. Şi a transmis o solicitare Occidentului: Ucraina are nevoie ca toate ţările Uniunii Europene să renunţe la resursele energetice ruse.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că ne ajutaţi în aceste momente dificile pentru Ucraina şi pentru că suntem uniţi. Vă mulţumesc pentru sancţiunile impuse agresorilor şi le multumesc pentru ajutoarele umanitare popoarelor care sunt cu inima alături de Ucraina. Noi apreciem asta. Este important că astăzi, la greu, Ucraina nu este singură. Astăzi avem o armată puternică. Bărbaţi, femei, copii şi tot poporul ucrainean este rezistent datorită vouă, celor care sunteţi în preajma noastră. Noi vom insista ca armata agresoare să răspundă pentru faptele lor.", a declarat fostul premier ucrainean. 

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să recreeze Uniunea Sovietică, o aspirație care amenință Europa centrală și de est, este de părere Iulia Timoșenko. Fostul premier al Ucrainei susţine că acest simțământ de misiune istorică al lui Vladimir Putin este atât de puternic înrădăcinat încât el este gata să îşi ducă la îndeplinire planul nu numai politic, dar și economic, cu ajutorul uneltelor legate de energie pe care le are la îndemână. Iar omenirea are de ales - dacă îl susţine sau nu pe liderul de la Kremlin în a-şi atinge scopurile.

"Astăzi întreaga lume s-a împărţit în două tabere, a Binelui şi a Răului. Ceva de mijloc nu există, nu poate fi neutralitate. Sunt cei care pledează pentru bine, dreptate, împotriva războiului şi sunt cei care susţin răul. Mi-aş dori ca lumea astăzi să nu accepte standarde duble, ca toate ţările să înţeleagă că ceea ce se întâmplă în Ucraina se poate întâmpla oriunde.", a susţinut Iulia Timoşenko. 

Aceasta a transmis şi un mesaj ţării noastre, prin intermediul echipei Antenei 3, trimisă special la Kiev:

"România ne sprijină acum cu arme şi cu ajutoare umanitare. Astăzi avem nevoie ca toate ţările Uniunii Europene să renunţe la resursele energetice ruse, să nu mai dea câte un miliard de euro agresorilor, dându-le posibilitatea să investească în războaie contra oamenilor paşnici. Trebuie să le blocam totul şi să facem astfel încât ei să fie pedepsiţi şi să răspundă penal în faţa tribunalui internaţional.", a fost apelul Iuliei Timoşenko.

Membră a Parlamentului de la Kiev și șefă a unui partid de opoziție, Timoșenko este o figură pregnantă a scenei politice din Ucraina. A condus de două ori guvernul de la Kiev, sub președintele Viktor Iușcenko şi a fost închisă aproape de doi ani și jumătate în timpul regimului președintelui Viktor Ianucovici, care a părăsit Ucraina după protestele sângeroase din 2014.

×
Subiecte în articol: Iulia Timoşenko Kiev Ucraina
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close