Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental

Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental


Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental
Sursa foto: iulia timosenko
03 Feb 2010   •   01:38

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a promis că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale de duminică, va obţine revizuirea deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie privind împărţirea zonelor economice în Marea Neagră între Ucraina şi România, relatează marţi agenţia UNIAN, citată de RIA Novosti.
"Platoul continental din Marea Neagră înseamnă independenţa noastră economică şi politică, este puterea şi competitivitatea statului nostru. Astfel, mă voi ocupa de refacerea dreptăţii faţă de Ucraina", a declarat Timoşenko la Ternopol, în vestul Ucrainei.

Potrivit lui Timoşenko, valorificarea platoului continental al Mării Negre va permite Ucrainei să se aprovizioneze cu petrol şi gaze pentru sute de ani.

În februarie 2009, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga (CIJ) a delimitat platoul continental şi zonele economice ale Ucrainei şi României în Marea Neagră, într-o decizie care a fost considerată o victorie a României.

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Iulia Timoşenko se va confrunta cu liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko alegeri prezidentiale
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close