Antena 3 CNN Externe Jaf de proporții într-un muzeu din Italia. Zeci de opere de artă au fost furate de la o expoziție

Jaf de proporții într-un muzeu din Italia. Zeci de opere de artă au fost furate de la o expoziție

Jaf de proporții într-un muzeu din Italia. 49 de opere de artă au fost furate de la o expoziție, iar valoarea pagubelor depășește un milion de euro.

de Naty Badea    |    08 Mar 2024   •   14:10

Jaful a avut loc la muzeul Vittoriale, din provincia Brescia, Italia, care găzduia o expoziție de bijuterii și obiecte de artă, deschisă în luna decembrie și care ar fi trebuit să se încheie astăzi.

Jaful celor 49 de obiecte de artă și bijuterii a avut loc în timpul nopții. Dis-de-dimineață, pe data de 7 martie, angajații muzeului au avut parte de un șoc, în momentul în care au ajuns la serviciu și au găsit vitrinele în care erau depozitate cele 49 de opere de artă goale. 

Carabinierii au chemat specialiști de la Unitatea de Protecție a Patrimoniului Cultural din Monza, responsabilă pentru Lombardia.

Bijuteriile, reprezentate de inele, brățări, broșe și alte obiecte de valoare, realizate din aur, printr-o tehnică unică aparțin unuia dintre cei mai cunoscuți sculptori italieni din secolul XX.

Anchetatorii nu au dat foarte multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat, însă presa din Italia scrie că un grup de profesioniști a intrat în interiorul muzeului, cu un plan bine pus la punct. 

Mai mult decât atât, în timpul furtului pe timp de noapte, alarmele activate nu au sunat, iar agenții de securitate prezenți în interiorul și exteriorul structurii, care are un parc de 10 hectare, nu au observat nimic.

În continuare este în curs o anchetă care va stabili cine au fost autorii jafului.

×
Subiecte în articol: jaf muzeu Italia expozitie
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close