Antena 3 CNN Externe Jaful secolului, la Marsilia. 7 milioane de euro furate de un comando înarmat până în dinţi - VIDEO

Jaful secolului, la Marsilia. 7 milioane de euro furate de un comando înarmat până în dinţi - VIDEO

Jaful secolului, la Marsilia. 7 milioane de euro furate de un comando înarmat până în dinţi - VIDEO
31 Mai 2010   •   23:03

Marsilia ar putea deveni următorul Hollywood. Asta pentru că luni a fost scena unui jaf mai ceva ca în filme. Un comando de indivizi înarmaţi până în dinţi a atacat o furgonetă care transporta bani. Gloanţele au zburat în toate direcţiile şi, în cele din urmă, atacatorii au luat totul: şapte milioane de euro.

Hoţii au fost filmaţi în timp ce încărcau sacii cu bani în maşina lor. Sunt în jur de 10 indivizi înarmaţi care poartă cagule şi veste antiglonţ. După ce au terminat de prădat furgoneta, i-au dat foc şi au fugit cu prada.

E clar că operaţiunea a fost atent planificată însă strategia folosit nu este nici pe departe una nouă. Maşina, care transporta între 6 şi 7 milioane de euro, a fost blocată în trafic de un camion. Apoi, atacată cu furie. Hoţii i-au aruncat uşile în aer pentru a ajunge la bani. Şi, în acest timp, toţi ceilalţi şoferi au fost ţinuţi la distanţă cu o ploaie de gloanţe.

?Am văzut un bărbat cu cagulă, îmbrăcat complet în negru, cu un Kalaşnikov, care trăgea în toată lumea. Am văzut că maşina mea a fost lovită. Am văzut explozia. Totul s-a făcut alb. Apoi am băgat marşarier şi m-am retras?, povesteşte un martor.

?Au tras asupra unei maşini a poliţiei. Au fost zeci de gloanţe care au trecut prin parbriz, dar nu avem răniţi?, a declarat Jacques Dallest, procuror.

Atacul nu a făcut victime. Singura lezată a fost mândria poliţiştilor, căci hoţii le-au fugit chiar de sub nas. Acum nu le-a mai rămas decât să caute indicii.



Observator

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close