Antena 3 Externe Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   23:25
Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă
Sursa foto: Getty Images

Emily Horne, purtătoarea de cuvânt a NSC a făcut o declarație cu privire la apelul consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan cu omologii B9.

”Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a vorbit astăzi cu consilieri pentru securitate națională, miniștri de externe și alți oficiali din grupul București Nouă (B9) al Aliaților NATO de pe flancul estic.

Sullivan a informat despre eforturile diplomatice ale SUA legate de acumularea militară destabilizatoare a Rusiei de-a lungul graniței cu Ucraina, inclusiv despre viitoarea întâlnire a secretarului Blinken cu ministrul rus de externe Lavrov și a salutat coordonarea strânsă continuă cu țările B9 în ceea ce privește eforturile de descurajare și apărare ale NATO.

Participanții au subliniat importanța unității transatlantice, care este cea mai mare putere a noastră. Ei au subliniat, de asemenea, angajamentul lor față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii ruse, inclusiv prin furnizarea continuă de asistență defensivă”.
 
Cei nouă membri București sunt Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

×
Subiecte în articol: Jake Sullivan NATO Ucraina Rusia conflict

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close