Antena 3 CNN Externe Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă

Emily Horne, purtătoarea de cuvânt a NSC a făcut o declarație cu privire la apelul consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan cu omologii B9.

Jake Sullivan a subliniat importanța unității transatlantice și a grupului București Nouă
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   23:25

”Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a vorbit astăzi cu consilieri pentru securitate națională, miniștri de externe și alți oficiali din grupul București Nouă (B9) al Aliaților NATO de pe flancul estic.

Sullivan a informat despre eforturile diplomatice ale SUA legate de acumularea militară destabilizatoare a Rusiei de-a lungul graniței cu Ucraina, inclusiv despre viitoarea întâlnire a secretarului Blinken cu ministrul rus de externe Lavrov și a salutat coordonarea strânsă continuă cu țările B9 în ceea ce privește eforturile de descurajare și apărare ale NATO.

Participanții au subliniat importanța unității transatlantice, care este cea mai mare putere a noastră. Ei au subliniat, de asemenea, angajamentul lor față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii ruse, inclusiv prin furnizarea continuă de asistență defensivă”.
 
Cei nouă membri București sunt Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

×
Subiecte în articol: Jake Sullivan NATO Ucraina Rusia conflict
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close