Antena 3 CNN Externe Japonezi se confruntă cu efectele devastatoare ale tornadelor şi ploilor torenţiale

Japonezi se confruntă cu efectele devastatoare ale tornadelor şi ploilor torenţiale

Japonezi se confruntă cu efectele devastatoare ale tornadelor şi ploilor torenţiale
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
04 Sep 2013   •   11:13

O tornadă a traversat miercuri o zonă situată la nord de Tokyo, la două zile după un alt fenoment de acelaşi tip şi într-o perioadă când ploi torenţiale afectează mai multe provincii de pe arhipelag, informează AFP.

Presa japoneză relatează că, în urma furtunii, mai multe acoperişuri au fost smulse şi ferestrele caselor au fost sparte. Niciun rănit nu a fost anunţat până în prezent.

Agenţia de meteorologie a avertizat în privinţa riscurilor ce pot apărea în urma trecerii tornadelor în mai multe provincii japoneze.

Autorităţile au emis ordine de evacuare pentru mii de locuinţe din cauza averselor intense ce sunt aşteptate în sud-vestul, centrul şi într-o parte din estul Japoniei şi pot prezenta riscuri de inundaţie sau de alunecări de teren.

Legăturile feroviare au fost suspendate din precauţie, inclusiv o parte din trenurile de mare viteză Shinkansen care asigură legăturile între Tokyo şi vestul arhipelagului.

Luni, o tornadă care a traversat o periferie de la nord de Tokyo s-a soldat cu peste 60 de răniţi şi a distrus complet sau parţial sute de clădiri.





×
Subiecte în articol: tornada japonia
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close