Din grâul cultivat pe Staţia Spaţială au fost obţinuţi 100 de litri de bere, informează Mediafax. Deşi Sapporo oferă spre degustare japonezilor câteva mostre din această băutură pentru a face cunoscut numele companiei, berea nu este de vânzare.
Junichi Ichikawa, directorul departamentului de strategie al brandului Sapporo, a declarat: ?"Nu mai există nicio bere ca aceasta, deoarece ea a fost obţinută 100% din orz. Cea mai bine vândută marcă a noastră, Black Lebel, foloseşte ingrediente adiţionale, precum orezul. Berea spaţială nu conţine aşa ceva şi este cu adevărat o bere specială".
Oryul din care a fost obţinută berea a fost cultivat alături de alte plante, precum grâu, lăptuci şi mazăre. "Cred că vom încerca să cultivăm în spaţiu şi câţiva cartofi. Pentru hrană, nu pentru a produce vodcă", a declarat astronautul rus Boris Morukov.
Antena3.ro
Ştiri video recomandate